Хирургични методи за уголемяване на члена

Уголемяването на члена чрез хирургическа намеса привлича вниманието на хората през 1990г., когато двама хирурзи в Маями въвеждат две напълно иновативни техники за уголемяване на пениса. Специалистите спекулират, че за 20 години поне 100,000 мъже са избрали оперативния метод за уголемяване на члена.

За разлика от ранните си години, когато този вид хирургия тепърва е прохождала, днес модерната медицина е напреднала изключително много. Въпреки всичко, не може да се каже, че подлагането на подобна процедура не е рисковано, а възможните странични ефекти от нея са индивидуални и трудно предсказуеми.

Най-важното, което трябва да знаете преди да се решите на операция, са плюсовете и минусите на процедурата и дали те се припокриват с вашите собствени очаквания. Оперирането е личен избор и независимо какви са резултатите след това, вие ще трябва да живеете с тях.

Хирургически техники за уголемяване на члена

Операцията за уголемяване на пениса се състои от две отделни процедури – увеличаване на дължината и на ширината/обиколката на члена. Повечето пациенти биха сметнали за очевидно, че е по-добре да си направят и двете процедури едновременно, но хирурзите препоръчват да се изчаква поне шест месеца. Най-често първо се извършва процедурата за удължаване на пениса, а половин година по-късно се увеличава и ширината му.

1. Увеличаване дължината на пениса чрез срязване на сухожилие

Теоретически, тази процедура не добавя нови сантиметри към дължината на пениса, а освобождава от него онази част, която е скрита в таза.

Членът може да бъде оприличен на айсберг – отвън виждаме едната му част, но вътре в тялото е скрита останалата. Това е факт, който много малко мъже знаят. Скритата част се извива нагоре и бива придържана на място от две сухожилия. Хирурзите са открили, че при срязване на сухожилията частта от пениса, която е скрита в тялото минава леко напред и пенисът се „издължава”.

Това се счита за една от най-малко инвазивните процедури, тъй като се прави малък разрез в пубисната област, няколко сантиметра над основата на пениса. Поинтересувайте се какъв вид разрез би направил вашият хирург – не бива да използва сложни и големи прорези, тъй като често предизвикват деформации на кожата при зарастване.

доктор
Пенисът е като айсберг – отвън виждаме една част от него, но вътре в тялото е скрита останалата. Тази част може да бъде освободена и да създаде впечатлението за по-дълъг член.

Резултати: Често хирурзите показват „преди” и „след” снимки, които са снимани веднага преди и веднага след операция – тогава резултатите изглеждат наистина впечатляващи, защото отпуснатият пенис минава доста напред. За съжаление тези резултати са малко заблуждаващи. Перманентните резултати стават ясни в процеса на зарастване, като пациентът трябва да използва и специална тракционна (опъваща) шина, която се носи по няколко часа на ден, в продължение на 6 месеца. Тоест, истинското уголемяване при тази процедура се дължи предимно на физическото изтегляне на члена. Хората, които не носят шината, могат да загубят дори следоперативните резултати. При спазване на процедурата, пациентът може да очаква между 2,5см до 4см удължаване в отпуснато състояние. Що се отнася до дължината в ерекция, резултатите са доста по-скромни – около 1см.

Недостатъци: Хирургическото удължаване на пениса е сравнително проста процедура, която, в ръцете на опитен хирург и наличието на силна мотивация от страна на пациента, може да даде няколко допълнителни сантиметра. Въпреки това има няколко странични ефекта, които пациентът ще изпита, независимо колко добре е преминала операцията.

- загуба на стабилност – след като раната зарасне напълно, мъжът може да забележи, че пенисът му не стои толкова стабилно, колкото преди. Това се случва, защото функцията на сухожилията е да придържат пениса в позиция. При отпуснато състояние това не е проблем, но при ерекция пенисът няма подпора и се движи доста свободно. Това увеличава риска от получаване на фрактура по време на секс.
- ъгъл на ерекцията – естетически недостатък е, че след срязването на сухожилието пенисът не може да се изправи нагоре. Той ще сочи напред, или дори надолу, въпреки че е в максимално еректирало състояние.
- белези – едно от най-големите притеснения на пациентите, подложили се на тази процедура, е оставането на белег при разреза. По-лошото е, че зарастването може дори да намали резултата, тъй като новата тъкан не е еластична и се свива, придърпвайки пениса обратно нагоре. В най-лошия случай, пациентът дори може да загуби част от първоначалната си дължина. За съжаление това няма как да бъде предвидено. За да се намали риска, пациентът може да приема хранителни добавки с високо съдържание на витамин Е преди операция, да се въздържа от секс поне 6 седмици и да не пуши поне 6 месеца преди и след операция.

2. Увеличаване дебелината на пениса

Обикновено тази процедура включва подкожно вкарване на мазнини и/или кожна тъкан, които да направят пениса по-дебел.
Има няколко начина за извършване на процедурата:

2.1. Чрез липосукция – в този случай мазнините се изтеглят или от бедрата, или от коремната област на пациента, след което се инжектират в пениса. След това хирургът използва ръцете си, за да намести мазнините симетрично по дължината на члена.

Резултати: веднага след процедурата резултатите са доста впечатляващи – лесно може да се инжектира достатъчно мазнина, че да се добавят 5-8см към обиколката на пениса.

Недостатъци: един от основните недостатъци е абсорбиране на част от мастните клетки обратно в тялото, което води до загуба на 70-80% от новата дебелина на члена. Това се дължи на факта, че мазнините се втечняват, понеже са загубили естествената кръвоносна система, която ги свързва с кожната тъкан. Нещо повече – мазнините са по природа доста меки, което прави пениса мек на докосване, дори когато е в максимално еректирало състояние.

Друг недостатък на този вид процедура е, че мастните клетки могат да се скупчат на едно място и да направят повърхността на пениса неравна не само на докосване, но и на външен вид.

Като цяло, по-голямата част от хората считат инжектирането на втечнени мазнини за недостатъчно ефективен метод.

2.2. Присаждане на дермални мазнини – алтернатива на метода с инжектирането на втечнени мазнини. Целта на този метод е да се избегнат проблемите на предишния. Процедурата се състои от две части и е доста по-сложна.

Първата част представлява отстраняването на две ленти тъкан от гънката между задните части и бедрата, от вътрешността на бузите на дупето или от долната част на коремната област. Всяка от тези лентички трябва да е дълга около 15см, широка около 5см и поне 0.5см дълбока, за да съдържа кожни и мастни слоеве. Причината за това е, че по този начин се запазва естествената кръвоносна система, свързваща кожния слой с мазнините, което им позволява да останат живи и да не се втечнят.

Както сигурно сте се досетили, тези разрези оставят доста големи рани върху тялото, които трябва да бъдат зашити, преди тъканта да се наложи върху пениса. Това изисква поставянето на пълна упойка.

При втората част от процедурата се прави разрез точно под главичката на пениса, след което хирургът навива кожата назад по дължината на ствола, чак до основата. След като е направил това, хирургът увива извадените кожни лентички около члена и ги закрепва за члена чрез стабилни шевове. Когато това е готово, смъкнатата кожа на пениса се вдига обратно и покрива зашитите лентички.

Операцията отнема доста време и се извършва под пълна упойка. Хубавото в случая е, че резултатите са доста по-добри, отколкото при метода с инжектирането на мазнини. Причината за това е, че се запазва изначалната структура на мазнината и кръвоносните съдове, които се намират в кожните лентички.

Резултати: в сравнение с инжектирането на мазнини, резултатите от тази процедура са доста по-трайни - около 3см ширина в отпуснато състояние и 1см в еректирало.

Недостатъци: раните, които са се образували след вземането на кожните ленти зарастват трудно, инфектират се лесно и след това могат да оставят големи белези. Това може да създаде втори повод за притеснения – срамът от малкия пенис става срам от големите белези по тялото и мъжът е, общо взето, поставен в същата позиция.

Заключение: ако операциите се извършат от компетентен хирург, пациентите могат да очакват известно увеличение в дължината и ширината на пениса, макар че няма гаранция колко време точно ще се запазят постигнатите резултати. За съжаление, те силно зависят не само от операцията, но и от постоперативният период; понякога, независимо колко добре е преминала операцията, самият възстановителен фактор на тялото може да саботира резултата. Накратко, няма пълна гаранция за това какви ще са крайните резултати след операцията.

Консултация с български пластичен хирург, занимаващ се с операции за коригиране на члена

Има няколко неща на този свят, които е добре да си останат изконно мъжки – усещането за сила, мощ и мъжественост. Онази част от мъжете, които по някаква причина не харесват собствения си член, са по-склонни да ограничават нормалния си сексуален живот, заради неудобството от размера на фалоса. Причините може да са най-разнообразни – от вродени, до такива, свързани с травми и онкологични проблеми. Обърнахме се за консултация към д-р Михаил Скерлев – специалист по пластична естетична хирургия, ръководител на медицински център „Галатея”, с няколко въпроса, свързани с оперативните корекции на пениса, които могат да възвърнат самочувствието на мъжа.

Д-р Михаил Скерлев е специализирал 7 години в университетска болница в ЮАР, в България работи вече 10 години и е един от малкото, които правят тези хирургически корекции. По-голямата част от другите пластични и естетични хирурзи избягват тези деликатни операции и се концентрират върху корекциите върху лицето, тялото и гърдите.

Какъв е размерът на мъжете, които са се обръщали към вас за уголемяване на члена?

Най-драстичният случай беше пенис, който достига 10 см. в еректирало състояние. Чрез операция може да бъде удължен до 5 см. в отпуснато състояние.

Как се удължава пенис по хирургичен път?

Удължаването на пениса е възможно благодарение на факта, че повече от половината от него е скрит вътре в тялото. Операцията се състои в частично прерязване на връзката, която държи пениса към срамната кост, вследствие на което част от тялото на пениса се изважда навън. Еректилният апарат на пениса остава недокоснат и не се травмира. Ерекцията преди и след операцията не се променя, в някои случаи дори става по-добра.

Колко време след операцията мъжът може да води нормален полов живот?

Добре е да се изчака три седмици, за да завърши възстановяването на съединителната тъкан

А как се извършва удебеляването?

Удебеляването става чрез инжектиране на собствена мастна тъкан (липофилинг) или филър на базата на хиалуронова киселина. За постигане на добър естетичен резултат и максимално естествен вид, от най-голямо значение е правилната техника на инжектиране. Процедурата трябва да бъде изпълнена така, че нормалният „релеф” на еректиралия пенис да остане в естествения си вид. Много важно е да се знае, че инжектирането на силикон и парафин в пениса е абсолютно недопустимо. Може да доведе до трайно увреждане на половия орган.

Това означава ли, че за разлика от удължаването, удебеляването не е завинаги и трябва да се поддържа чрез повтаряне на процедурата през период от време?

Ако се инжектирана мастна тъкан, част от материала се резорбира в рамките на първите три месеца. Онова, което остане в рамките на три до шест месеца, си остава трайно. Колкото до филърите, те остават в кожата между 12 – 18 месеца, след което процедурата може да се повтори.

Колко време след извършване на тази процедура мъжът може да се радва на „придобивката” си?

И при тази процедура важи правилото за трите седмици – за да може инжектираната мастна тъкан или филър да се инкорпорира добре в тъканта.

Поставяте и импланти за тестиси. Кога се налага това?

В случаи на вродени аномалии, усукване, травми или премахване на тестисите след лечение на рак. В съвременната хирургия вече се използват само тестикуларни импланти, изпълнени със силиконов гел. Само при този вид имплант се постига ефект, който най-много се доближава до естествения вид на тестисите.

С това изчерпват ли се процедурите, свързани с мъжкият полов орган?

Не, пропускате нещо, което през последните години започна да става все по-популярно – обрязването. До скоро, а и все още, към тази манипулация имаше натрупани негативи, които са по чисто исторически причини, но предполагам, че влиянието на западната култура започна да разсейва тези балкански предубеждения.

Препоръчвате ли го?

Не мога да се ангажирам чак с препоръчване, защото това е въпрос на личен избор, но от медицинска гледна точка е факт, че при народите, при които обрязването е масово, жените по-малко страдат от рак на шийката на матката. Така че, от тази гледна точка, обрязването е препоръчително за мъжете, които по някаква причина нямат възможност или навици да поддържат редовно екзактна хигиена. Освен това се смята, че удоволствието при сексуален акт се увеличава и за партньорката.

Д-р Михаил Скерлев
Основател и ръководител на медицински център по естетична пластична хирургия "Галатея"
тел.: 02/9586680
мобилен: 0878 38 43 23
София, бул. "Цар Борис ІІІ", № 91

Коментари
Име: todor
Дата: 02.10.2011

i kolko stuva tova udovolstvie... :)

Име: kiril
Дата: 18.02.2012

a nqmali drug vit operaciq za odaljavane na penisa

Име: az
Дата: 21.01.2013

4000 evro minimum.........drug viD operacia v BG niama dokolkoto znam,prosto ima drugi kliniki-pri bratiata v Plovdiv i t.n.

Име: Някой
Дата: 26.02.2014

Имам един въпрос за удължаването.При различните хора различно ли е или е почти едно и също.От това което съм чел разбирам че тази част от пениса която е вътре в тялото се изважда.Добре, но при различните хора тя е различна.Аз лично установявам, че моя е доста на вътре.Това означава ли че ще имам доста по-добри резултати?Целия ли се вади или има все пак част, която остава.

Още един съпрос.Виждам че на оперираните им се прави и обрязване.Това задължително ли е?Аз не искам да си правя такова.

Име: nedqlko
Дата: 02.11.2014

Vaobshte kakvi rezoltati moje.ds se postignat da.sa.za vinagi ili tova e samo kolkoto da zablodite hiratabi vzemete parite

Име: blagovest
Дата: 11.01.2016

lichno az ne bih si pravil taq operaciq....16sm mi e...i obikolka 14sm...nito edna jena ne se e oplakala che e nezadovolena

Име: Ванко
Дата: 12.11.2016

Колко е сигурно

Име: Ванко
Дата: 12.11.2016

Колко най много може да поласне

Напишете коментар:
Име: *
Коментар: *
 

Помпа за уголемяване на члена

Пенис помпа Air control